Strategiapelit

Oletko näppärä ja nopea? Haluatko käyttää älyäsi ja nopeuttasi pelaamisessa? Markkinoilta löytyy erilaisia strategiapelejä, joissa vaatimustasot vaihtelevat. Mikä sen mukavampaa, kuin raapia päätään ongelmatilannetta ratkottaessa. Jännitys kasvaa, mitä vaikeimpia pähkinöitä pelin tiimoilta tulee purtavaksi.

black-and-white-game-match-chess

Strategiapelejä on sekä lautapeleinä että tietokonepeleinä. Vanhimpia klassisia lautapelejä on shakki ja tammi. Tiesittekö, että shakki-nimi on peräisin persiankielestä šāh māt (’kuningas on ansassa’). Jotkut väittävät, että shakki on keksitty Intiassa, ja joku toinen taas on sitä mieltä, että shakki keksittiin Persiassa, eli nykyisessä Iranissa. Joka tapauksessa se on todella vanha peli, jonka suosio ei ole vuosien varrella kadonnut. Shakkia pelataan suurissa turnauksissa ja parhaimmillaan osanottajia on ollut 160 maasta, eli se kertoo pelin viehätyksestä. Yksi monen tuntemista shakin pelaajista on Garri Kasparov, joka oli lyömätön maailmanmestari vuodesta 1985 vuoteen 2000 saakka.

Uskokaa tai älkää, mutta myös monet pelikorttipelitkin ovat strategisesti suuntautuneita. Sitä on ehkä vaikea uskoa, mutta kun miettii pelikorteilla pelaamista, niin kyllä siinäkin strtegista taitoa tarvitaan: voitto ei ole aina korteista kiinni.

Klassikkopeleistä diplomacy on ehkä pelatuin, jossa tavoitellaan todellisen maailman tuntua. Siitä on tehty myös simulaatioversio, jonka avulla voi tutustua diplomatiaan.

Strategiapelit on jaettu reaaliaikaisiin- ja vuoropohjaisiin peleihin, eli pelin kulku vaihtelee. Reaaliaikaisissa ei ole vuoroja, mutta vuoropohjaisissa on. Kumpi on sinusta mukavampaa pelattavaa?