Peliautomaatit

Pelaaminen on mukavaa, ja rahasta pelaaminen voitettaessa vieläkin mukavampaa. Suomessa on vuosikausia ollut mahdollista pelata rahasta erilaisilla automaateilla. Aikoinaan oli pajatso niminen peli suuri suosikki. Mummot jonottivat purkkeineen kauppojen auloissa omaa vuoroaan päästä pelaamaan pajatsoa.

casino-slot-machine-player

Purkki oli, tai on edelleen, hyvä tapa kerätä kolikoita pelikoneesta, taskun sijaan. Mikäs siinä on kauppareissun jälkeen pelatessa, vielä jos saa ruokakauppaan menneen summan takaisin voittamalla peliautomaatista rahaa. Peliautomaateilla pelaamisesta on monelle tullut jonkinlainen harrastus. Yksi voittaa ja toinen häviää: se on paljon onnesta kiinni.

Peliautomaatteja on monenlaisia, ja voittosummatkin vaihtelevat. On pelejä joissa on nk. Jackpot-voitto eli summa, joka kasvaa ajan kanssa ja jonka sitten joku onnellinen voittaa. Jackpotin voittoon ei tarvita isoja panoksia, se on täysin hyvästä onnesta kiinni ja voiton voi saada jopa 20 sentin pelipanoksella. Netin kautta pelattavissa peliautomaateissa voittosummat ovat miljoonia euroja. Suurin voitettu summa Suomessa on 8,65 miljoonaa euroa, jonka nettipelaaja voitti vuonna 2012, ja maailman suurin voittosumma on 11,7 miljoonaa euroa. Millainen kolina olisikaan kuulunut, jos tuo summa olisi voitettu kaupan aulassa olevasta peliautomaatista? Siinä ei pieni purkki olisi riittänyt kolikoita vastaanottamaan.

Moni tietää tunteen peliautomaateilla pelatessa, kun iso voitto on lähellä, mutta silti niin kaukana. Muutamassa sekunnissa jo tuntee itsensä rikkaaksi, mutta tuoko iso voitto sitä onnea vai ei? Siinäpä pähkinä purtavaksi.