Millaista on Liverpoolin jalkapallofanin elämä?

Fanit ovat tärkeitä joukkueelle ja näin on erityisesti jalkapallossa, jossa joukkueen fanitus on monelle elämäntapa. He elävät ilot ja surut joukkueen mukana ja seura on heille kuin toinen perhe. Italia ja Englanti ovat kovia jalkapallomaita, joissa jalkapallo-otteluihin liittyy elämää suurempia tunteita. Mutta myös Suomessa jalkapalloa rakastetaan, vaikkei ilmasto kovin suotuisa maaliman huipulle pyrkimiseen olekaan.

Hyvän fanin tuntomerkkejä

Oikea fani on ennen kaikkea lojaali joukkueelleen. Oli tiimi sitten voitto- tai häviöputkessa, ei tosifanin kannatus herpaannu. Ja koska ihailijat tietävät, että kannatus on joukkueelle tärkeää, he menevät katsomaan paikan päälle otteluita ja hurraamaan omalle joukkueelle sekä nauttimaan muiden fanien seurasta.

Kunnon kannattaja tietää joukkueesta myös muutakin kuin tähtipelaajien nimet. He ovat oikeasti kiinnostuneita nykyisistä ja entisistä pelaajista, valmentajista, managereista sekä joukkueen omistajasta. He tuntevat myös joukkueensa matseihin liittyvää tilastotietoa ja ainakin sen, missä kohtaa oma seura on tällä hetkellä sarjataulukossa.

Liverpool FC

Jos fanit ovat lojaaleja joukkueelleen, on erinomaisen seuran merkki, jos se pitää hyvää huolta kannattajistaan. Tässä onnistuu erinomaisesti Liverpool FC, jonka kotistadion on legendaarinen Anfield Liverpoolissa.

Anfieldiin ollaan tekemässä viheraluelaajennusta ja sinne myytiin muistokiviä, jonka hintaan kuuluu kaiverrus. Kyse ei ole mistään hautakivistä, vaan kaiverrukset sisälsivät syntymäpäiväonnitteluja, rakkaudentunnustuksia sekä muistoja ensimmäiselle yhdessä seuratulle matsille. Kivet myytiin ennätysajassa loppuun.

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten Liverpool pitää huolen faneistaan. Ja kaiken tämän he ansaitsevatkin, sillä joukkueen kannattajat ovat tunnettuja intohimoisesta suhtautumisestaan sekä lajiin että joukkueeseensa.

Joukkueen historiaa

Liverpool FC:llä on pitkä historia, sillä se perustettiin vuonna 1892. Seura täyttikin vuonna 2017 huimat 125 vuotta. Meni kuitenkin vuosikymmeniä, ennen kuin tiimi vaihtoi alkuperäisen peliasunsa lähes kaikkien tuntemaan kokopunaiseen. Asuja ja oheistuotteita faneille myy muun muassa Sam Dodds.

Joukkueen silloinen manageri Billy Shankly vaihtoi joukkueen kokopunaiseen, jotta pelaajat olisivat vastajoukkueelle pelottavamman näköisiä. Voimme vain arvailla, onko se todellinen syy, mutta joukkue on voittanut tähän päivään mennessä miltei kaiken, mitä jalkapallossa on voitettavaa.