Englannin Valioliigafanin varusteet

Jos urheilijaharrastajien kanssa puhutaan välineurheilusta, voidaan samasta ilmiöstä puhua myös urheilufanien keskuudessa. Fanittaminen aloitettaan monesti ilman fanituotteita, mutta joskus urheiluseuran fanius alkaa fanituotteesta, joka on ehkä saatu lahjaksi tai tuliaiseksi. Nykyään nettikauppojen aikakautena ei Englannin Valioliigan fanituotteiden saanti ole mikään ongelma ja pystyy helposti tekemään vertailua eri kauppojen välillä.

Fanituotteiden suosio kannatuksessa

Fanittamiseen kuuluu ehdottomasti myös fanituotteet. Suomalaiset Englannin Valioliigafanit kokoontuvat urheilupubeihin kannattamaan joukkuettaan pelipaidoissaan sekä huiveissaan. Fanituotteet tuovat yhteenkuuluvuuden tunteen sekä seuran, että toisten fanien kanssa. Osa vanhoista faneista haluaa käyttää vanhoja pelipaitoja, joissa on joukkueen vanhojen pelaajien nimiä. Osa taas ehdottomasti haluaa uudistua uuden joukkueen mukana uuden paidan kanssa. Kaikista suosituimmat fanituotteet ovatkin niitä, joita käytetään peleissä.

Monille faneille tämä ei kuitenkaan riitä. On paljon hauskempaa käydä lenkillä oman suosikkijoukkueen nimeä kantavissa treenivaatteissa, juoda aamukahvi joukkueen logolla varustetusta kahvikupista sekä tehdä muistiinpanoja suosikkijoukkueen omalla kynällä.

Hauskaa on tietysti hankkia näitä tuotteita pelimatkoilla, mutta jos matkabudjetti tai aikataulu ei anna aina periksi, hyvä vaihtoehto on etsiä alennuksia myös netistä. Monilla joukkueilla on omat nettikaupat, fanit ovat perustaneet omia nettikauppojaan sekä seuran pelipaitoja saattaa myydä myös isommat liikkeet. Liverpoolin faneille yksi hyvä vaihtoehto on suomenkielinen nettikauppa Sam Dodds.

Brexit halventaa Englannin Valioliigan fanituotteiden hintoja

Yle kertoi viime kesällä, miten Brexit, vaikuttaa myönteisesti Englannin Valioliigan harrastajien fanituotteiden hintoihin matkustamisen hintoihin sekä pelilippujen hintoihin. Hintojen alentuminen johtuu punnan kurssin alentumisesta. Halpalentoyhtiöiden hintojen odotetaan mahdollisesti nousevan tästä johtuen, mutta toistaiseksi näin ei ole käynyt. Junamatkoja saa myös tilattua edullisesti etukäteen. Punnan kurssin alentuminen on vaikuttanut myös merkkivaatteisiin. Paikoittain tuotteiden hinnat saattavat olla korkealla, mutta halvemmallakin löytää, jos tietää mistä etsiä. Sama koskee fanituotteita. Niiden hinnat ovat laskeneet ottelupaikkojen yhteydessä.

Englantilaiset rakastavat jalkapalloa yhtä paljon kuin koiriaan. Nämä kaksi eivät kuitenkaan aina sovi yhteen ja rakkaat jalkapallofinaaliliput ja koirat kannattaa pitää erillään. Tämän sai kokea Jamie Connelly Englannista, josta Daily Mail kirjoitti jutun. Hänen koiransa olivat repineet finaaliliput ennen ottelua.

Sama pätee tietysti muihin kalliisiin ja rakkaisiin fanituotteisiin. Fanituotteista löytyy mm. Golfvarusteita, PSC-ohjaimen tarroja, solmioita, kelloja, aurinkolaseja, tauluja ja paljon muuta. Naisfaneille tarkoitettujen tuotteiden määrä on selkeästi suppeampi.